Ik ben student

Chiropractie studeren kan (nog) niet in Nederland. De meeste chiropractoren hebben een universitaire of University college opleiding genoten in Engeland, de Verenigde Staten of in Zuid-Afrika. Het is van belang dat je een opleiding volgt die geaccrediteerd is door (in Europa) de European Council on Chiropractic Education (ECCE) en/of de Councils on Chiropractic Education International (CCEI) wereldwijd.

         

 

Wil je je na je studie registreren in ons register dan dient je opleiding erkent te zijn door de ECCE of CCEI. Hoewel er meerdere uitstekende opleidingen zijn, studeren de meeste Nederlandse studenten aan het Anglo European College of Chiropractic (AECC) in Engeland, of aan het Welsh Institute of Chiropractic (WIOC)

 
Meer details over de verschillende opleidingen binnen en buiten Europa:

 

De opleiding tot chiropractor is een voltijdse studie van vijf academiejaren (Master), gevolgd door een praktijkjaar in een combinatie opleiding en (betaald) werken. De studie sluit perfect aan bij Vwo-studenten die een profiel gekozen hebben (natuur en techniek, natuur en gezondheid). De opleiding vertoont grote gelijkenissen met de opleiding geneeskunde (anatomie, pathologie en fysiologie) met een sterke klemtoon op vakken als biomechanica en orthopedie. Al vanaf het eerste jaar krijg je heel wat praktijkvakken en dit bouwt op naar het vijfde jaar dat een klinisch stagejaar is.
 

De studie chiropractie is pittig dus worden er hoge eisen gesteld aan jouw vooropleiding. De meeste opleidingen hebben VWO (Gymnasium of Atheneum) als toelatingseis met een score van 7 of hoger. Als afgestudeerd fysiotherapeut stroom je vrijwel altijd in het eerste jaar van de studie in. Ook kun je na het behalen van je propedeuse starten met de opleiding. Een Nederlandse arts voldoet aan alle voorwaarden en kan zonder meer terecht bij de studie chiropractie. De exacte toelatingseisen kunnen per opleiding verschillen.

« Vorige pagina

Copyright © 2024 Stichting Chiropractie Nederland | KvK nummer: 1092438 | Disclaimer » | Privacyverklaring » | Sitemap »