Klachten en geschillenregeling

Wat kunt u doen in het geval van een klacht over uw chiropractor?
Natuurlijk doet uw chiropractor er alles aan om de behandeling en het contact zo prettig mogelijk te laten verlopen. Soms kan het gebeuren dat dit toch niet helemaal gaat zoals u wilt. Bijvoorbeeld wanneer u ontevreden bent over de manier waarop de chiropractor met u of uw klacht omgaat. Het is goed om dit kenbaar te maken. Dit doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patiënten. Zo helpt u de kwaliteit van chiropractie te verbeteren.
 
Ga in gesprek met uw chiropractor
Mocht u ontevreden zijn over uw behandeling probeert u dan eerst zelf met de zorgverlener een oplossing te vinden. Vaak helpt het om voor uw probleem duidelijk tijd en aandacht te vragen. Meestal worden op deze manier al veel problemen opgelost.
 

Onafhankelijke klachtenfunctionaris
Komt u samen niet tot een oplossing dan kan een onafhankelijke klachtenfunctionaris bemiddelen bij de klacht. Conform de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is uw chiropractor hier verplicht bij aangesloten. Neemt u voor meer informatie contact op met uw chiropractor en informeer naar de klachtenprocedure zoals deze daar van toepassing is. Op de website van de chiropractor/praktijk kunt u deze informatie ook terugvinden.

 
Geschil
Lukt de bemiddeling niet dan kan er sprake zijn van een geschil. De onafhankelijke klachtenfunctionaris waarbij uw chiropractor is aangesloten kan u informeren over de geschillenprocedure. Conform de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is uw chiropractor verplicht aangesloten bij een erkende geschilleninstantie. 
 

Tucht

Is er sprake van een tuchtklacht neemt u dan contact op met het secretariaat van de SCN.

  

Contact

 

   Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
Wij helpen u graag.
  Telefonisch bereikbaar via: 06 - 57 22 89 88
op maandag en vrijdag tussen: 12.00 - 14.00 uur
  Postbus 1000 Box A 650
2260 BA Leidschendam

 

 « Vorige pagina

Copyright © 2024 Stichting Chiropractie Nederland | KvK nummer: 1092438 | Disclaimer » | Privacyverklaring » | Sitemap »