Interessante links

Er zijn meerdere belangrijke links van organisaties binnen de chiropractie.

 

Voor vragen en informatie over chiropractie kunt u o.a. terecht bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Daarnaast behartigt de NCA de belangen van haar leden en onderhoudt zij contacten met de overheid en verzekeringsmaatschappijen.
  
De Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie (NVSC) is de overkoepelende organisatie van alle erkende sportchiropractoren in Nederland.
  
Binnen de chiropractie bestaan - net als in geneeskunde - verschillende specialisaties.
Functionele neurologie (FN) is een van deze specialisaties:
Chiropractische Functionele Neurologie Nederland 
  
Via deze site kunt u al uw vragen stellen over chiropractie en krijgt u persoonlijk antwoord van een gekwalificeerde chiropractor; Vraaghetdechiropractor.nl 
  
De Belangenvereniging Patiënten Chiropractie (BPC) is een vereniging van en voor chiropractie patiënten, die zich sterk maakt voor alle mensen die chiropractische zorg nodig hebben.
 
De overkoepelende organisatie van de landelijke associaties in Europa is de European Chiropractors' Union. Tevens is er ook een wereldorganisatie van landelijke associaties in de World Federation of Chiropractic. Daarmee is chiropractie een van de meest georganiseerde beroepsgroepen ter wereld.
 
Er is binnen de chiropractie wereldwijd veel onderzoek gedaan naar o.a. de effectiviteit en kosten besparing van een behandeling, maar ook kenmerken van chiropractiepatiënten, welke klachten behandeld worden, waarbij ook veiligheid een belangrijk onderwerp van studies is. Elke opleiding heeft hier een eigen afdeling voor, waarbij na de Amerikaanse overheid, de Foundation 4 Chiro Education de belangrijkste bron voor financiering is.


« Vorige pagina

Copyright © 2024 Stichting Chiropractie Nederland | KvK nummer: 1092438 | Disclaimer » | Privacybeleid » | Sitemap »